סדנאות למאבק באנטישמיות ברשת
העמותה מציעה מגוון סדנאות ייחודיות לבני נוער וצעירים, בגילאי חטיבת ביניים עד תיכון, הנוגעות במיגור אנטישמיות
במגוון רשתות חברתיות בולטות. כל זאת, לצד קידום שיח סובלני ומכבד לצד זאת, העצמת ביטחונם העצמי של המשתתפים ופיתוח
מיומנויות מקצועיות לעתיד.
מטרתן של הסדנאות היא בראש ובראשונה להעלות את המודעות בקרב הדור הצעיר לסוגייה זו, ומכאן גם להכשירו להתמודדות יומיומית אפקטיבית עם תכנים פוגעניים דרך הקניית כישורים וכלים חשובים לכך. להלן מידע על הסדנאות :
-
- "הצד האפל" של הרשת החברתית -הדרכה תיאורטית:
היקף התופעה; השפעתם של אירועים אקטואליים על גילויי אנטישמיות במרחב המקוון; דמיון ושוני בין דה-לגיטימציה של ישראל מול ביקורת אובייקטיבית; הגבול בין חופש הביטוי וריבוי דעות לבין תכנים פוגעניים והקשר לפייק ניוז ותיאוריות קונספירציה.
- "הצד האפל" של הרשת החברתית -הדרכה תיאורטית:
-
- איך מורידים אנטישמיות בהצלחה? סדנה פרקטית – שלב אחר שלב בהסרת השנאה:
חיפוש תכנים ברשת באמצעות מילות מפתח וטרנדים, דיווח לרשת החברתית, מדיניות הרשת החברתית, בדגש על הרשת החברתית הרלוונטית לקבוצה (טיקטוק, אינסטגרם וכו'). במידת הרלוונטיות – העשרה על טלגרם, סייבר וכלי ניטור מתקדמים.
- איך מורידים אנטישמיות בהצלחה? סדנה פרקטית – שלב אחר שלב בהסרת השנאה:
-
- מה באמת הרשת החברתית עושה כדי לצמצם גילויי אנטישמיות?
הקשר בין מדיניות הרשת החברתית והמאבק באנטישמיות ובשנאה לצד הגדרת IHRA – הגדרה בינלאומית לאנטישמיות;
הבדלים בין תכנים אנטישמיים במקומות שונים ובשפות שונות בעולם; הבדלים בין אנטישמיות כיום ובעבר, והקשר להכחשת שואה ושנאת ישראל; מדוע הרשתות לא מסירות תכנים שקוראים להשמדת ישראל?
- מה באמת הרשת החברתית עושה כדי לצמצם גילויי אנטישמיות?
-
- סדנת "פניה של האנטישמיות":
ההרצאה עוסקת באנטישמיות ובנקודות ההשקה שבין סוגיה השונים, היא מסקרנת ובועטת ובה תוצג גישה מעניינת לאנטישמיות בשילוב הגדרות קשיחות לצד דוגמאות רבות להבנת הבעיות, החזיתות והפתרונות לאנטישמיות. סדנה זו מועברת ע"י אלי נחום- אלי נחום – מחקר אנטישמיות
- סדנת "פניה של האנטישמיות":
-
- לאן מועדות פניה של האנטישמיות בארצות הברית?
אירועים אקטואליים שהשפיעו על התגברות האנטישמיות באופן קיצוני בימינו, ושיח על גלי השנאה והאירועים האלימים הפוקדים את הקהילות היהודיות באמריקה.
- לאן מועדות פניה של האנטישמיות בארצות הברית?
-
- הקשר שבין האסלאם הרדיקלי והאנטישמיות החדשה באירופה של 2022?
המהפכה הצרפתית הביאה להתנגשות בין הכנסייה הקתולית לבין המדינה. אמנם החילוניות הפכה לערך קדוש עבור הצרפתים, אולם ההגירה המוסלמית המאסיבית אל תוך אירופה הביאה להתנגשות בין שתי הציוויליזציות: האסלאמית לבין צרפת והמערב כולו. סדנה זו מועברת על ידי משה ראובני.
- הקשר שבין האסלאם הרדיקלי והאנטישמיות החדשה באירופה של 2022?
-
- שימוש נכון ברשתות חברתיות
סדנת טיקטוק: יצירת תכנים וסרטונים ויראליים לקידום שיח חיובי ברשת. טיפים לעמידה מול קהל והעשרה פרקטית לניהול חשבון ברשת החברתית; שיח על הסברה ישראלית ואנטישמיות ברשת טיקטוק. סדנת לינקדאין: שימוש ברשת החברתית-עסקית ושיח סביב אנטישמיות ברשת המובילה
למחפשי העבודה ואנשי דעת הקהל. כיצד בני נוער יכולים ליהנות מלינקדאין כבר בגיל 16 ולהקנות לעצמם יתרון מקצועי להמשך הדרך, ומתי בכלל כדאי להתחיל? סדנה זו מועברת על ידי אבי צדקה- אבי צדקה – מומחה לינקדאין בכיר
- שימוש נכון ברשתות חברתיות
-
- ישראל וליברליזם:
"הסיפור של ישראל הליברלית": על ההתקדמות של ישראל ועל הדרך שעוד נותרה לה בדרך למדינה טובה יותר, חופשית יותר וצודקת יותר. מיועדת בעיקר לקהל האמריקאי.
"Getting to Know Dem": מבוא למפלגה הדמוקרטית בת זמננו, לאידיאולוגיה הליברלית ולאופן שבו היא פוגשת את ישראל. הסדנה מיועדת בעיקר לישראלים.
"איך לדבר ליברלית": איך ניתן להתאים את הדיפלומטיה הציבורית של ישראל לקהל ליברלי, תוך הדגשת המכנים המשותפים הערכיים. מיועדת בעיקר לישראלים העוסקים בהסברה, דוברות, קשר חוץ ודיפלומטיה ציבורית.
- ישראל וליברליזם:
-
- השיח סביב השואה:
אנשי השואה': משנים את האופן בו אנו מדברים על השואה:
בשנים האחרונות, זיכרון השואה הקולקטיבי הולך ומשתנה לנגד עינינו. בשיחה זו אדגים כיצד עלינו להנגיש מחדש את זיכרון השואה בצורה מרתקת ושונה לדור המסכים בישראל וברחבי העולם. זו שיחה "פותחת עיניים" על כוחן של תמונות וסיפורים בעולם של רשתות חברתיות, וכיצד ניתן לרתום אותם להבנה, הכלה, זיכרון השואה ולמאבק באנטישמיות. סדנה זו מועברת ע"י ארז כגנוביץ.
חושבים מחדש על השואה: 'אני והשואה' – השאלות המוסריות שכולנו צריכים לשאול:
בשיחה זו, אבחן עם תלמידים המשתתפים בפרויקט, שאלות מוסריות באמצעות סיפוריהם של שורדי השואה. אנו בוחנים סוגיות של: אנטישמיות, זכויות אדם, דמוקרטיה, אמונה, נקמה, ואפילו יכולת הסליחה (דרך סיפורה של שורדת השואה, אווה קור מוזס, שסלחה למנגלה ולנאצים) זו לא שיחה רגילה, בה אני "מרצה" מול תלמידים, אלא שיחה מזמינה ומרתקת, בה התלמידים לוקחים חלק פעיל ומתלבטים בקול רם באותן שאלות מוסריות ששורדי השואה נאלצו להתמודד עמן על בסיס יומי. סדנה זו מועברת ע"י ארז כגנוביץ.
- השיח סביב השואה:
-
- שינוי תודעה והשפעה על קהלים ברשתות חברתיות:
סדנה המיועדת לסטודנטים וצעירים, שתעניק להם כלים לבניית תכנים והפצתם בצורה עוצמתית ומתוחכמת. המשתתפים ילמדו כיצד להשתמש בכוח האלגוריתמי של הרשת וכיצד לבנות תכנים על ידי שימוש בעקרונות הפסיכולוגיה החברתית והכלכלה ההתנהגותית. בנוסף, ילמדו המשתתפים כיצד לנהל שיח עם משתמשים בעלי דעות שונות וכיצד ניתן לשכנע ולשנות דעה בעזרת טכניקות מתחום המשא ומתן. הסדנה מועברת על ידי אריק סגל, מייסד חברת Conntix ומרצה בבית הספר לממשל באוניברסיטת רייכמן.
- שינוי תודעה והשפעה על קהלים ברשתות חברתיות:
הסדנאות הן בשיתוף מלא של משתתפיה ומותאמות לקהל היעד ולגילאי המשתתפים. סדנאות יועברו בעברית או באנגלית ואורכן כשעה, בהתאם לידע ולניסיון הקודם של המשתתפים.
טופס להזמנת הרצאה – התנועה למאבק באנטישמיות ברשת